Meer… Vilten en het Labyrint

VILTEN: Dit is een zachte manier om met warm water, wol en olijfzeep voorwerpen te maken. Het vilten zelf heeft een rustgevende werking en het bevordert de concentratie. Wat je ook maakt, het  is een vrolijke,  kleurrijke bezigheid. Het is ook een aardende bezigheid. Doordat er iets moois ontstaat, wat echt door jezelf gemaakt is, bevordert het je zelfvertrouwen. Wie kennis wil maken met natvilten is van harte welkom. Op verzoek kan je ook komen droogvilten.

DAGWORKSHOP:  van 10.30u-16.30u, schilderen met wol 3-4pVilt je eigen schilderij, ontwerp  dit zelf of kies je favoriete kunstenaar. Voorwerpen vilten kan ook! WORKSHOPMIDDAG VAN 13.30U – 16.30u kan in overleg.  Strippenkaart voor 4 middagen €115,00

VILTEN van een KOESTERDOEK/LEVENSDOEK/BAARDEKEN: voor een dierbare, een ouder, of een zieke vriendin kun je een koesterdoek komen vilten. Hieraan voorafgaand, gaat een gesprek of een tekenopdracht, net wat je wilt en hiermee kijk je terug naar hoogte- en dieptepunten. Je kiest hierbij kleuren en/ of symbolen. Ook vat je in  enkele woorden de essentie samen. Die woorden kunnen op zijde geprint en mee gevilt worden. Ook dierbaar stukje stof/zijde of kant van een doop- of trouwjurk kan als herinnering mee gevilt worden. Zo wordt de koesterdoek een mooi symbolisch en liefdevol geheel. Wanneer je er je tijdslijn in wil afbeelden wordt het een levensdoek. Een andere toepassing is een mooie baardeken maken voor iemand ‘s  uitvaart. Dit is een tweedaagse workshop.  €120 excl materiaal.

HET LABYRINT: “Geef mij toegang tot de plek, waar alleen de stilte heerst, waar mijn woorden zwijgzaam toezien, waar mijn hart de waarheid spreekt, in die stilte zal ik voelen, wat mij werkelijk beweegt.” Op afspraak.

DSCN1224

Sinds een aantal jaren kom ik telkens weer het labyrint tegen. Het labyrint is een oeroude meditatieve vorm, waarmee je terwijl je het pad loopt,  kunt stilstaan bij jezelf en bij gebeurtenissen in je leven. Tijdens het lopen van het labyrint kan een ieder zelf ervaren wat hem/haar beweegt. Tijdens de begeleiding  van het labyrint gebruik ik creatieve middelen om je je beleving te laten beleven/ te laten weergeven. Hierbij gebruik ik krijt, kleurpotloden, taal, zingen en beweging.

In een groep van 8 tot maximaal 12 personen is het lopen van het labyrint keer op keer een bijzondere ervaring en ontmoeting.

LABYRINT en levenslijn: Je maakt kennis met het labyrint in het klein, als metafoor voor je levenspad. Vanuit je intuïtie en je fantasie schilder je kleurrijk je eigen levenslijn. Je hoeft niet goed te zijn in schilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kunstzinnig werken